26/9/08

Samuel Franklin CODY (1)


Samuel Franklin CODY pioner de l´aviació va ser un extravagant personatge nascut en 1861 en Birdville Texas USA. Caçador de búfals ,empresari d´espectacles,explorador. Tenia un semblant al seu amic coronel Cody "Bufalo Bill" i sovint adoptava la seva imatge utilitzant el mateix capell i admirant el seu espectacle de l´oest salvatge. Arrel de la producció d´un espectacle d´èxit The klondy-ke nugget va poder financiar el seus projectes amb estels .
Al començament del segle 20 va experimentar sistemes d´elevació de persones amb estels . En la foto podeu veure realitzant proves davant l´almirallat britànic en Spithead en 1903. Anteriorment havia creuat el canal de la manxa Calais - Dover a bord d´un vaixell arrossegat per un estel ,després d´aquest éxit el departament de guerra el va anomenar Oficial instructor en Cap d´estels en Farnborough on havia d´ensenyar el seu us així com la tasca de construir i inventar sistemes d´estels.
En Juan Miguel Suay ens aporta més dades de la seva biografia

altres enllaços de la seva biografia

En aquest enllaç podeu veure les instruccions per construir una rèplica d´aquest estelOriginal Cody Kite - Thomas-Michael Rudolph - (anglès)