23/8/09

CIENTIFICS HOLANDESOS DEMOSTREN COM PRODUIR ENERGIA ELÈCTRICA AMB ESTELS

VIDEO EN ANGLÈS

TRADUCCIÓ D´UN ARTICLE PUBLICAT AL DIARI ANGLÈS GUARDIAN http://www.guardian.co.uk/environment/video/2008/aug/01/electric.kite
Un passatemps tradicional de la infància podria proporcionar un gran avenç en les energies renovables, després de diferents intents a volar estels gegants per part , els principals centres de recerca d'Europa com a eina per produir energia , sembla que científics de la Universitat Tecnològica de Delft en els Països Baixos aprofiten l'energia del vent volant un 10-metres quadrats d´estel lligats a un generador, que produeix 10 quilowatts de potència.

L'experiment genera electricitat suficient per alimentar a 10 cases, i els investigadors tenen plans per posar a prova una versió 50kW de la seva invenció, anomenat Laddermill, eventualment, a la construcció d'una proposta de versió amb estels múltiples que diuen podrien generar 100 megawatts, suficient per a 100.000 llars .

Wubbo Ockels, professor de l'ordenació sostenible de l'enginyeria i l'ex astronauta Laddermill que dirigeix el projecte, creuen que els estels són una manera econòmica d´obtenir l'enorme collita de l'energia en el vent a un quilòmetre o més per sobre del sòl, on els vents porten centenars de vegades més energia que en el terreny. "Hem d'utilitzar tots els subministraments d'energia que s'ofereixen a nosaltres per naturalesa, necessitem la diversitat i cometes són ... intrigant i fascinant ", va dir.

L'objectiu d'ambdós equips és d'aprofitar el vent a gran alçada, que és una font d'energia que és més abundant i fiable que el nivell del sòl sobre el qual el vent normal depèn de les turbines .

Ken Caldeira, un ambient científic en la Universitat d'Stanford de la Carnegie Institution, ha estimat que el total d'energia continguda en el vent és de 100 vegades la quantitat necessària per a tots al planeta. Però la major part d'aquesta energia a gran alçada.

Les pales dels moderns molins de vent comercial es sentin voltant de 80 metres desde el terra, on la velocitat del vent és de gairebé cinc metres per segon. A 800 metres, però, la velocitat del vent s'eleva a set metres per segon, el que potencialment considerablement la generació de més energia.

Seria pràcticament impossible construir un model de turbina per aprofitar el vent a 800 m, però els estels podrien arribar a aquestes alçades. A més, gràcies a l'alta velocitat de raig, els països com el Regne Unit, els Països Baixos, Irlanda i Dinamarca són les més adaptades als estels volant.

"Pràcticament en qualsevol lloc del Regne Unit es pot construir un estel econòmicament, però no ha pogut executar un aerogenerador econòmicament», va afirmar Alliste Furey de la Universitat de Sussex, que elabora els mecanismes de control per maximitzar l'energia generada a partir de les cometes.

Un estel genera poder tirant d'una corda sobre adjunt als productors sobre el terreny. Quan s'ha arribat a la seva alçada màxima, és reel tornar a repetir el procés.


"La primera comunitat dels sistemes d'escala que es pot poder una gran granja i vendre electricitat a la xarxa», va afirmar Furey. "Una vegada que els problemes tècnics s'han solucionat, pot escalar fins al nivell d'una planta de carbó. Tot el que has de fer és multiplicar el nombre d'estels i vostè pot tenir una finca tan gran com vulguis. "

Hi ha moltes idees per als projectes de demostració a gran escala. Una empresa italiana, Kitegen, ha creat un disseny teòric d'un sistema que pot generar un gigawatt, tant el poder com una central elèctrica de carbó. La seva idea consisteix en que volava a 12 conjunts de quatre línies amb 500 metres quadrats en cadascun dels estels.
Un portaveu de la British Wind Energy Association acollir amb grat la idea dels dispositius que podrien aprofitar el poder de raig i de més altitud dels vents, dient: 'Hi ha un gran potencial que es podria aprofitar amb la tecnologia actualment disponible. "

Nick Rau, militant a Amics de la Terra, diu "Podríem fàcilment augmentar la nostra oferta de la demanda d'electricitat a alta mar, fins i tot amb altres demandes en el mar com el transport marítim, la pesca i els radars de defensa. Aquests nous [estel] tecnologies ens permeten anar més lluny en alta mar i evitar altres problemes. Tenim una abundància de fonts renovables d'energia i hi ha un munt de tecnologies que arribin al llarg de visionari perquè, en el futur, el cel és el límit. "

Amb quina rapidesa la tecnologia farà que el mercat depèn de la quantitat d'inversors estan disposats a posar polz Ockels diu que els sistemes comercials podria ser operatiu dins de cinc anys si els diners es va posar a disposició, en cas contrari la tecnologia pot llangueix al laboratori durant una dècada o més .

"El premi de Google no és res comparat amb els diners dels contribuents que flueix en la investigació de l'energia. Si vostè pren seriosament l'energia sostenible, el flux de diners a l'energia sostenible hauria també ser gran. "