22/1/08

Foto José María Marí gener 2002




Aquest dies en el taller d´estels de l´envelat municipal els alumnes de les Trinitàries estan fent un estel hexagonal . Estan molt enfeinats i com que sovint son moltes les dades i detalls a tenir en compte vull deixar aquí alguns apunts i un enllaç a un model per si tenen dubtes Barrilete Hexagono - Glenn Davison - (esp), son instruccions per un estel de varilles de 100cm i nosaltres al taller l´hem fet de 80 cm . pero les instruccions ens serviran.

Aquest es un estel pla que ha de volar bé si mantenim el principi de simetria en l´hexagón i posar bé els travessers en un angle de 60graus . Mantenir una tensió en l´encerclament dels travessers amb el cordill. Posar la vela (paper o plàstic) amb una mica de tensió.
Les brides ( fil que ens permet equilibrar l´estel, i des de on posarem el fil per volar-lo) son tres per un estel de 80 cm de travesser avui hem calculat 59 59 55.
demà en el taller de 18 a 20 h farem la cua d´aquest estel i aclarirem com posar bé les brides

L´estel hexagonal de la foto es un de l´ edició de POSA UN ESTEL AL CEL de l´any 2002 i com us fixareu té una cua molt extranya feta amb plàstic . L´edició d´aquell any va ser espectacular per la varietat d´estels que varen participar .