2/2/11

Consell per fer volar un estel

El lloc o camp de vol més adient és un terreny lliure d´ arbres i el més lluny possible de les xarxes elèctriques com a mínim a 300 mts. Els llocs a sotavent de boscs, edificis, petites muntanyes, presenten considerables turbulències.Els llocs més indicats són les platges, llocs oberts a sobrevent en els accidents geogràfics, petites pendents.
El límit d´ ascensió per els estels és de 100 mtes. Es molt important no fer volar estels si fa mal temps (llamps), els estels poden ser un bon parallamps per tant molta precaució.
Per enlairar un estel no és aconsellable còrrer estirant de la corda probablement tindrem qualque desperfecte, evitar caminar cap en darrera quan es fa volar un estel.
Bàsicament hi ha dos maneres d´aixecar un estel:
1.- L´ enlairament ràpid que ens permet agafar altura tot d´una,però necessitem tenir un vent constant. L´ajudant agafa l´estel a sotavent i el pilot es posa d´esquena al vent amb el cordill estès uns 25 metres amb un moviment ràpid de tensió l´estel s´aixeca immediatament.id de tensió l´estel s´aixeca immediatament.




2.- L´enlairament lent el podem utilitzar quan la força del vent és poca o quan és un estel petit. El pilot agafant de la quilla de l´estel amolla suaument fent dos moviments: Deriva ,amollar fil i l´estel baixa sense deixar perdre el control. Aixecar, abans de perdre el control tesar el fil per aixecar-se per la força del vent , repetir aquesta operació (afluixar-tesant). Com a mida de seguretat el pilot ha de portar uns guants, sobretot si l´estel és gran per evitar accidents amb el fil.