31/5/08

ESTEL CONYNE (una cel·la)



L´ estel CONYNE era conegut com l’estel cel·lular de l’exercit francés o estel pilot. Utilitzat per elevar observadors, es un estel caixa triangular , que li han posat unes ales. Va ser patentat en 1902 per l´americà Silas J. Conyne. En aquesta foto de n´Agustí en l´ edició de l´any 2003 del festival podem veure aquest estel fet per n´Eugenio.

En aquest enllaç podeu trobar unes instruccions per construir-lo.



Conyne, Barrilete - ??? - (esp)

22/5/08

Estel Vaixell de Bali

Foto Agustí En l´edició del festival POSA UN ESTEL AL CEL de l ´any 2003 aquest vaixell volava en el cel de Ses Variades. Estel procedent d´Indonesia on volen molts d´estels de baralla i d´altres com aquest, fet amb bambú i tela sintètica similar a les que s´utilitzen per fer veles de vaixell.

És una mica complicat d´ estabilitzar en el vol peró aquest volaba molt bé . En aquestes instruccions (en italià) que us adjunt podeu saber més coses d´aquest estel tan curiós.



Vascello Balinese - Max Mula - (ita)

14/5/08

Vol "INDOOR" d´Estels

El vol "INDOOR" d´estels es una modalitat del vol d´estels que s´esta popularitzant molt . Consisteix bàsicament en el vol en un espai tancat o en llocs sense vent. En aquesta modalitat el pilot genera el vent amb el moviment, creant una acció amb l´estel que sembla als moviments de dansa. En aquest video podem veure a tres components de l´equip de vol acrobàtic "volant al vent " (José , Domingo i Miguel Angel) de València en la seva visita al festival POSA UN ESTEL AL CEL en gener de 2004