31/1/13

Estel Rotor UFO

El passat diumenge  volava en el cel de Ses Variades un artefacte molt curiós  , Toni  mostrava el seu  estel  que ens va cridar l´atenció .




El principi de sustentació  d´aquest estel  és l´efecte MAGNUS , al girar accelera l´aire que passa per dalt i disminueix  l´aire que passa per baix ,creant així la diferència de pressió que el fa mantenir-se en l´aire.
És un estel rotor   del model  UFO .  Si voleu construir o saber més d´aquest tipus d´estel feu clic en la Kite Base Plan 





En Aquest vídeo amb música adient al seu nom podeu veure com vola



30/1/13

Estels en INSTAGRAM

 Una visió general del festival de Dani Tur  "Inscripcions ,taller i estels "
Quasi podriem contar els estels ¡¡¡¡¡

27/1/13

Darrer diumenge de gener de 2013

Després d´una setmana amb vent i pluja un foradet meteorològic ha permés gaudir d´un mati emocionant volant estels.   A les 11 del mati ha començat una suau brisa de llebeig que s´ha mantingut molt bé  , el cel plé de colors pels artefactes i éssers voladors que omplien ses variades . A les 12h tots han caigut a terra per la baixada de l´intensitat de vent  i només alguns estels que volaven molt alt aconseguien mantenir-se , minuts després i amb una rolada de vent de migjorn tots els colors han tornat a l´aire continuant els moments d´emoció col·lectiva. 
La participació ha estat molt alta amb 421 inscrits  i 160 estels enlairats a la vegada  a les 12´30  , més de 1000 persones  tenint en compte els acompanyants dels inscrits.  
Aquesta festa és possible gràcies als participants ,mestr@s antics i actuals ,  voluntaris , col·laboradors , i famílies ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡  Ha estat un vol perfecte ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
 A Eivissa ja tenim  molts d´estelaires que any rere any van fent aquesta festa més gran .
Per la propera edició procurarem millorar alguns aspectes d´organització i que   les inscripcions siguin més ràpides i demanem disculpes perquè no hem pogut fer el sorteig d´estels . 
Qualsevol suggerència podeu deixar un comentari .  GRÀCIES 


Aquest dies anirem mostrant fotos d´aquesta jornada en el bloc 

Gràcies des de Ses Variades. POSA UN ESTEL AL CEL




25/1/13

5è dia de Taller.

Bona afluència d´ estelaires , hem començat a le 17´30 per motius de programació de l´envelat, i hem tingut un nou estel , Manuel ha fet uns "Bacalao" de paper molt lluminosos . Aproximadament hem fet uns  100 estels  i molta participació de famílies col·laboradores .  Moltes gràcies als monitors  pel vostre entusiasme  : Lidia , Joan ,Javi , Manuel ,Samuel, Nuria  ,Lotfi  ,  i César. 

24/1/13

4t dia de taller

Un estel nou en el taller , avui hem afegit l´estel Delta a l´oferta d´estels a fer , una afluencia important de gent , uns 100 estels fets  , l´estel butxaca el més  construït . Gràcies als monitors :  Lidia , Joan ,Javi , Manuel ,Samuel,  ,Lotfi  ,  i César.

23/1/13

3r dia de taller

Avui ha estat una tarda de molta participació,  aproximadament uns 50 estels construïts i hem tingut la visita de IB3 amb una connexió en directe han   mostrat l´ambient i el que fem al taller .
Avui també agrair als monitors la seva ajuda : Lidia, Mayte ,Barbara,Javi , Samuel ,Lotfi  , Sandra i César.

Camiseta del festival edició 2013


22/1/13

2n dia de Taller

Avui hem tingut una participació més alta s´han fet uns 35 estels. Els estels més construïts  han  estat  el pop i l´estel butxaca, l´estel mandala quadrat ha estat el menys demanat per fer .
Ha sortit la notícia en el Diario de Ibiza . " Las cometas vuelven a Sant Antoni." 
Moltes gràcies als voluntaris que han col·laborat.  Lidia, Manuel, Joan, Ciro, Roberto, Frank,Lotfi  ,Nuria , Sandra i César.


20/1/13

Taller d´estels 2013

El taller popular d´estels comença demà dia 21 a l´envelat municipal de Sant Antoni de 18 a 20 hores. Els estels que farem són :
ESTEL MANDALA
 
Estel mandala from 2n primaria GM on Vimeo.

14/1/13

Jaipur , la ciutat rosa celebra el MAKAR SANKRATI

JAIPUR és la capital del Rajasthan , India . Lloc de fires i festivals sempre immersos  en un món de colors , cada festival  ofereix un acomiadament o benvinguda com a motiu de celebració . Avui comença el festival d´estels d´ aquesta ciutat anomenada " rosa" omplint de colors  el cel, celebrant el MAKAR SANKRATI celebració que assenyala la fi de l´hivern,  quan el sol és mou cap a l´hemisferi nord , també es celebra la collita com a fi del cicle agrari, és una data important de transició en el zodíac del sol des de DHANU RASCHI (Sagitari) a MAKARA RASHI (Capricorn) , aquest dia és quan comença aquest gran festival popular i on clubs d´estels organitzen mostres i competicions internacionals .
video de l´any 2011

9/1/13

Estels Indoor en Sant Antoni

En l´edició del festival de l´any 2005 ens visitaren els components de l´equip de vol  del club Milotxes. VOLANT AL VENT i en una exhibició de vol indoor en el pavelló poliesportiu de l´institut Quartó de Portmany ,presentaren aquest Radsail pro II 3.0. Aquí teniu  aquest video de José i Domingo.

EDICIO gener 2013 cartel del FESTIVAL


Vine i vola  el teu estel ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

8/1/13

Estels Plans

En el grup dels estels estàtics i d´un fil estan els estels plans , son els més comuns en tot el món amb moltes variants de forma ,color i mida . En aquest enllaç de la  K P B podeu trobar 179 models diferents Un bon motiu per experimentar amb estels i participar en el festival POSA UN ESTEL AL CEL. del proper diumenge 27 de gener de 2013.
foto Maria Torres   Barrilete argentí  " bomba" en posa un estel al cel edició 2009 






7/1/13

Estel DELTA

L´estel DELTA  és un dels més populars  i en les 19 edicions del festival ha estat un dels més construïts  i que ha participat .
En la KITE PLAN  BASE 
l´arxiu més gran d´estels hi ha 109 models d´aquest estel , proveu a construir un per participar en la propera edició del festival .






En la web de JORDI MORELLA explica com és i com  fa l´estel DELTA  . Hi ha un petit programa (fes clic on posa  PLANO en la part  del final de la pàgina , és descarrega en el teu ordinador un programa) per dissenyar el teu estel delta amb les mides que tu vulguis .

Instruccions "Posa un estel al cel" 


6/1/13

Estel " TRINEO"

És un estel de la familia dels SLED (Teula) i és un dels estels que hem fet  a diferents edicions del festival
en els enllaços podeu trobar diferents models d´instruccions
                                                TRINEO  del Club Comevientos de Madrid

Altres models
Estels tipus SLED  (76)

Model  "Posa un estel al cel "


5/1/13

Estel "maschere volanti"

En la KITE PLAN BASE he trobat aquest estel inquietant , sembla senzill de fer,  les instruccions estan en italià però per les seves imatges i explicacions  podreu fer-vos una màscara que vola.
MASCHERE - VOLANTI
feu clic 

Els estels petits de TIENFU SU

La màgia de fer estels petits és tot un art,  en aquest enllaços de TIENFU SU podeu admirar fer les coses petites  i en el segon enllaç l´emoció de fer-les volar

ART i ESTELS PETITS

EMOCIÓ DE VOLAR ESTELS PETITS

4/1/13

Estel caixa

BROOXES BOX DE B- KITES en G-KITES Estel caixa amb una música molt relaxant en la web de l´autor Jim Nicholls
Si vols construir aquest estel fes clic AQUÍ per trobar unes instruccions senzilles.